Annonse
00:00 - 04. august 2017

«Hvilken etisk forpliktelse har man egentlig til å stemme?»

Etikeren svarer.

Annonse

Det nærmer seg stortingsvalg, og nylig fikk jeg valgkortet i posten, en høytidelig påminnelse om medlemskap i det norske demokratiet. Problemet er at jeg ikke aner hva jeg skal stemme. Den politiske debatten føles rett og slett ikke så relevant for meg. Det er lite nytt i argumentasjonen, det hele oppleves som iscenesatt repetisjon. Jeg oppfatter det likevel som en selvsagt borgerplikt å bruke stemmeretten min. Mitt spørsmål: Hvilken etisk forpliktelse har man egentlig til å stemme, hvis man ikke gidder å sette seg inn i de konkrete problemstillingene det er snakk om? Er det uetisk å avstå fra et stortingsvalg?

Hilsen velger

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse