Annonse
00:00 - 23. juni 2017

På samvittigheten

Å kjenne empati med dyr, betyr ikke at man skal gå rundt med dårlig samvittighet. Tvert om: Det er nå festen begynner!

Mat fat kan bli tvangsfat, selv om det ikke ser slik ut for disse i Portugal. Foto: Volkmar K. Wentzel / National Geographic / Getty Images
Annonse

Fra å bli omtalt som kaninfôr har kunnskap om vegetarmat nådd en helt ny tidsalder i Norge. Vi har alle våre faser hvor vi beveger oss inn i nye tankeretninger og vil endre adferd. For fire år siden var det utenkelig for meg å spise dyr som produsenten ikke kunne garantere for at hadde hatt det bra. Nå er selve ønsket blitt borte, og tanken på å spise dyr er blitt fremmed i seg selv.

Matfat kan fort bli tvangsfat. Det finnes mange måter å utvikle et sykelig forhold til mat på.

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse