00:00 - 12. mai 2017

Ørjasæter: Folk er ikke dumme

Journalistlaget liker ikke klikkbetaling. Tenk over saken en gang til, skriver Elin Ørjasæter.

Dagbladet har innført klikkbetaling for sine faste spaltister. Dette gjelder altså kommentarer, såkalt meningsjournalistikk. I stedet for at skribenten får et fast honorar, får de betalt per klikk, altså per leser. Omtrent som forfattere får godtgjørelse etter antall solgte bøker.

Norsk journalistlags leder, Hege Iren Frantzen, uttalte seg i Klassekampen, som først omtalte saken, og deretter til NRK: «Jeg mener på alvor at klikkhonorar er en farlig vei å gå», sa hun i Dagsnytt atten. «Det som skjer, er at du skrur til ordbruken og temabruken fordi man skal leve av det man gjør. Farlig for mediene og farlig for samfunnet. Det tror jeg gir et fordreid offentlig ordskifte. Man velger andre typer problemstillinger, de som genererer mye klikk.

Annonse