00:00 - 12. mai 2017

Altavistas LiveTopics, WWW-nettet er kommet hjem, og vi er alle kyborgere.

16. mai 1997.

Snever kulturforståelse

Kulturminister Turid Birkeland, finnes det en norsk identitet som er verd å bevare?

– Alle fremhever at det er viktig å verne det norske, men jeg tror ikke det er viktig i det hele tatt. For meg har John Travolta betydd mer enn hardingfela.

Medialt

Øystein Sørensen er professor i historie.

Hva bruker du datamaskinen til?

– Jeg bruker den til å skrive på, sende og motta e-post og dessuten bruker jeg WWW-nettet mye ettersom jeg også har internettet hjemme.

Bruker du CD-ROM?

– Ja, jeg bruker CD-ROM, men jeg synes CD-ROM-løsningene er altfor lukket.

Utforskende og ekstatisk

– Utgangspunktet for Cyberconf er at vi alle er kyborgere. Konferansen handler om å hacke frem nye tanker innen akademia og konstruere små erkjennelsesteorietiske revolusjoner. Vi er allerede inne i maskinene og titter ut, sier Morten Søby. Planleggingsminister Bendik Rugaas åpner konferansen.

Tilstedeværelse i fragmentering

Meg Stuarts egen kropp blir vist til som gjenstand, igjen og igjen er man ført tilbake til dette utgangspunktet. Men så skaper hun noe hinsides dette med det samme. Dette kan man ofte oppleve og er faktisk et poeng med mye postmoderne dans. I den andre delen av programmet ble det fysiske fokuset delt mellom en smørvegg i oppløsning, vann som dryppet, brennende røkelse og lyden av stemmer og kroppsfunksjoner.

Enklere å søke

Altavistas nye LiveTopics viser ikke frem alle nettplassene som en lang liste, men som bokser på et kart.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse