00:00 - 07. april 2017

Muskler fra Sicilia

Navn: Gulfi Carjcanti 2012.
Område: Sicilia, Italia.
Varenummer: 9500601.
Pris: 274 kroner.

Andre tar seg av vin til påskelammet så det monner, her i spalten ser vi vidt ut og frem, og trekker frem en vin som må bestilles, så den kommer ikke i hus før etter påske. Men den er verdt å vente på, dette er en riktig sjelden hvitvin som får en til å kvekke til ved første slurk. Den er laget av Sicilia-produsenten Gulfi, en av spydspissene som de siste par tiårene har fått øyas viner opp i verdensklasse. Råmaterialet, altså druene, heter carricante og albanello, begge er sicilianere. Og vinen smaker av krydder, litt anis og tørket appelsinskall. Den er tørr, frisk og en skikkelig god matvin, men krever sin rett. Passet ypperlig til stekt torskeloin servert med hjemmelaget potetmos og brokkoli.

TG

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse