00:00 - 21. april 2017

Bjørn Gabrielsen skriver om seg selv, aura skal ikke dyrkes og Harrison Ford lager toalett

Morgenbladet 14. mars. og 18. april 1997

Bill mrk. «Kritikk som passer for meg.»
I Morgenbladet 7. mars kommenterer Cecilie Solberg det ubestridelige faktum at jeg i mine filmkritikker skriver ofte og utførlig om meg selv. Jeg vil gjerne benytte anledningen til å gjøre det klart at jeg skriver slik jeg gjør med fullt overlegg. Jeg skulle helst skrevet bedre, selvfølgelig, men akkurat stilen er ofte sånn som jeg synes den skal være. Jeg vet hva jeg gjør og kommer ikke til å holde opp. Bjørn Gabrielsen

Lapskaus! Bergen! Penger!
Av Kjell Olav Jensen på Jamaica. Allerede i det jeg skrider ned flytrappen, slår den overveldende sannheten mot meg. Her vil man neppe ha særlig sans for Den store norske piggdekkdebatten.

Harrison Skvetten.
Harrison Ford er mest berømt for å ha bedt en klosettfabrikk bruke 80 millioner på å utvikle en toalettskål som ikke skvetter vann opp i rumpa på den som gjør sitt fornødne.

Benjaminseminaret
En liten hale om aura: Noen har fått med seg poenget at aura ikke skal dyrkes. Og jeg spør: Hvis Benjamin har sett noe sant i auraens tendens mot det fascistiske, og de reproduserbare uttrykkenes tendens mot opphevelsen av eiendomsretten (sic!), kan kunstkritikerne ennå i dag fremelske den ikke-fascistiske tendens som ligger i de ikke-auratiske kunstverkene, eller er mulighetene forspilt? Rune Salomonsen.

I løse luften
Sjekk ut den soloen, sier gutta, mens de usynlig sminkede humaniora-studinene spiller ping-pong med halvfordøyde sitater fra forelesningene til Thomas Hylland Eriksen og Trond Berg Eriksen. Mikael Godø

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse