00:00 - 31. mars 2017

Sutrefjomsa, online-kjærlighet og nettsekt

Morgenbladet 4. april 1997.

Grunnet uorden i arkivet må vi allerede forlate 1917 og velger å tilbringe kommende kvartal i året 1997.

Statsråd Tjorven
Hvor er Sylvia Brustads imagekonsulent? Sutrefjomsa Grete Berget henvendte seg alltid til en flokk med zombiesauer, mens Brustad minner om en gladkristen sykepleierstudent med en nusselig Hitler i magen. Så hør godt etter: Butikkene skal alltid være åpne, og det har ikke Bruskrøll noe med!
Miguel Angél.

Medialt.
1. april ble Ole Jacob Bull innsatt som direktør for Norsk kulturråd.
– Hva bruker du datamaskinen til?
– Utelukkende som skrivemaskin, fordi her i Kulturrrådet finnes det hverken tilgang på internett eller muligheter for å sende epost.
Cyber-guru John Perry Barlow og fremtidskritiker Neil Postman om informasjonens tidsalder.
– Det skal finnes mennesker som forelsker seg i hverandre over nettet?
Postman: – Det kan jeg forestille meg. På dette området er alt mulig, selv om det bare skulle være morse eller røyksignaler.
Barlow: – Jeg kan av egen erfaring bare advare mot online-kjærlighetshistorier. Virkeligeligheten kunne ikke leve opp til forventningene. Jeg anbefaler alle sterkt å forelske seg på café.
– Barlow, Postman, vi takker dere for denne samtalen.

Ny telefonlinje
Telenor planlegger å innføre en ny teknologi med navn ADSL som på sikt skal erstatte ISDN-teknologien.

Himmelporten
Det kollektive selvmordet i California sist uke gikk nærmest vill i Cyberspace. Den kvasireligiøse sekten som tok sitt liv, skulle begi seg til en høyere sfære. De var kortklipte og i uniform, hadde ingen sosiale forbindelser, levde i sølibat og gikk rundt i antiseptiske tøfler. Faktisk arbeidet sekten med internett og tjente flust på teknologien. Mennesker med skjør identitet har ofte sterke følelser – det er følsomme, fortvilte mennesker som gjerne blir mat for visjonære maktmennesker. Det er dessverre ofte de beste blant oss som forsvinner hinsides.
Truls Lie.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse

«Alle journalister kan jo ikke ha kommet til jorden for å bli husket for sine portretter.»