Annonse
00:00 - 24. mars 2017

«Naboen sier hun ikke får sove på grunn av stråling»

Etikeren svarer.

Annonse

Kjære etikeren. For noen uker siden kom naboen min og banket på hos meg. Hun sto ute, mens jeg holdt døren oppe for henne og ba henne inn, men hun ville ikke inn. Hun virket frustrert og stresset, og ville snakke om wi-fi-bruk i borettslaget. Etter at hun hadde fortalt meg om søvnproblemene sine, og at hun ikke får sove på grunn av stråling, spurte hun meg sånn indirekte om jeg hadde trådløst nett, og jeg sa ja. Selv brukte hun kabel, og hun anbefalte meg å gjøre det samme. Jeg sa at det ikke var aktuelt, da jeg kun har ett nettuttak i leiligheten, og også har en liten jente som løper rundt og leker fritt. Hun viste ingen forståelse for dette og fortsatte å snakke om seg selv. Hun sa at hun fikk inn fem av naboenes trådløse nettverk på sin pc, og at hun var el-sensitiv/strålesensitiv. Jeg har jo merket at hun ikke har «normal døgnrytme», da lyset står på konstant om natten, og hun er ofte våken da. Jeg har tenkt at hun kanskje jobber skift, men hun er ikke i jobb og har ingen barn. Hun sa at hun hadde flyttet fra en blokk i storby til leilighet på landet for å unngå stråling. Hun sa også at den eneste grunnen til at hun ikke kjøper leiligheten, men bare leier, er fordi det er så mye stråling der. Jeg anbefalte henne å sende en mail til styreleder, da det var hun som hadde et problem. Jeg kjente at jeg ble provosert av henne, men prøvde å vise henne forståelse. Jeg vet jo ikke hvordan hun reagerer på wi-fi, og kan ikke si at jeg ikke tror på henne, men er det da ikke hennes ansvar å finne seg et sted å bo der hun helt slipper slik stråling, hvis hun blir så syk som hun påstår?

 Vennlig hilsen Baranè

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse