00:00 - 03. mars 2017

«Kan man ha ambisjoner på andres vegne?»

Etikeren svarer.

Hei! Særlig utdanning og litt yrkeskarriere er en stadig diskusjon i min familie. Min søster og min bror har ikke fullført videregående skole. Min mor og jeg har begge høyere utdanning over mer enn fem år. Min mor uttrykker både ambisjoner og fortvilelse over mine søsken. Jeg tar meg også i å kjenne noen ambisjoner på deres vegne, men forsøker å tone ned min mors ønsker. Et annet aspekt er min brors kone, som er velutdannet. Hun sier tydelig «han gjør som han vil, jeg har jo ikke noe med det». Jeg synes hennes perspektiv er godt, samtidig som jeg opplever å ha en del ambisjoner på vegne av min egen samboer. Og nå i vinter begynte hun på en videreutdanning for å bli spesialsykepleier. Jeg tror mine ambisjoner på hennes vegne har vært en betydelig faktor for at hun skulle starte, ved at jeg har motivert og støttet henne til å starte. Kan man ha ambisjoner på andres vegne? Hva sier etikken om dette?

Beste ambisiøse hilsener fra mann 30 år

Annonse