Morgenbladet for 100 år siden

Niser i not, proviant til Amundsen og ekspropriation av hingster

28. februar, 1. og 3. mars 1917.

30 niser i en not
En mand fra Flekkefjord ved navn Bakke har fanget 30 niser i en not. Der færdes for tiden megen nise ved Jæderkysten.

Forbud
London: Ammunitionsministeren har utstedt en forordning hvorverd det forbydes arbeidsgivere at ansette folk mellem 18 og 61 år.

Morgenbladets Holmenkolreferat
blev sendt direkte til redaktionen fra Holmenkolbakken gjennem den felttelefon som Elektrisk Bureau med elskværdighet hadde stillet til vor disposition.

Roald Amundsen
kom i gåraftes tilbake til Christiania efter sit lange ophold i Amerika og England. I Amerika har han ordnet med proviantering til sin ekspediton. Matvarer leverer firmaet Sprague Warner & Co. i Chicago. Ekspeditionen skal gå østover langs Sibiriens kyst.

Brød
London: Ministeren for kontrollen med levnetsmidler har utstedt en forordning hvorefter alt brød som sælges skal være mindst 20 timer gammelt. Det må ikke indeholde korinter.

Ekspropriation av hingster
I Norge har de senere årtieers største matadorer «Dalegudbrand 446» og dens søn «Draupner 613» været på hender hvor deres nedarvingsævne ikke er fuldt utnyttet. De erfaringer jeg har fra utviklingen av hesteavlen i Hannover, taler for at staten bør ha ret til at ekspropriere hingster.
Stipendiat Wriedt.

Forsømt og forbrydersk ungdom
Den eneste effektive måte, hvorpå f o r b r y d e r o n d e t kan indskrænkes, er at dæmme op for tilgangen til forbryderskheten ved at fange ind den ungdom som er begynt at gli utfor. Dette er hvad lærehjempslanen sigter på. Vi minder om Morgenbladets liste til fordel for saken.

Mer fra Morgenbladet for 100 år siden