Annonse

Annonse

00:00 - 06. januar 2017

«Medisinene mot min lidelse er testet på dyr»

Etikeren svarer.

Hei, jeg har diagnosen bipolar lidelse, og går på medisiner, både for å stabilisere svingninger og for å motvirke depresjon og angst. Jeg er også veganer, med utgangspunkt i dyrevern og dyrevelferd, og er nå kommet i en situasjon som gnager mer og mer på min samvittighet. Medisinene jeg går på, er testet på dyr, slik som alle legemidler. Hver gang jeg kjøper medisinene mine, vet jeg at pengene som betales, går til et stort legemiddelfirma som bruker sitt overskudd til utvikling av nye medisiner, hvor de da igjen bruker nye dyr i forsøk, i smertefulle og invaderende prosesser. Med bakgrunn i min ellers veganske livsstil, fører dette til at jeg føler meg mer og mer som en hykler. Jeg ønsker ikke å bidra til at firmaer skal bruke overskudd fra mine medisinkjøp til å forske på dyr.

Anonym

 

Lese mer?

UKEPASS
59,-
per utgave
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
Årets ukesavis! European Newspaper Award
ABONNEMENT
Fra 170,-
per måned
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Inkluderer eAvis og tilgang til hele arkivet med over 50 000 artikler.

Annonse

Mer fra Påfyll

General Allenby telegraferer: «Jeg holdt mit indtog i Jerusalem ved middagstid. Befolkningen gav mig en god modtagelse.»