Annonse

Annonse

00:00 - 06. januar 2017

«Medisinene mot min lidelse er testet på dyr»

Etikeren svarer.

Hei, jeg har diagnosen bipolar lidelse, og går på medisiner, både for å stabilisere svingninger og for å motvirke depresjon og angst. Jeg er også veganer, med utgangspunkt i dyrevern og dyrevelferd, og er nå kommet i en situasjon som gnager mer og mer på min samvittighet. Medisinene jeg går på, er testet på dyr, slik som alle legemidler. Hver gang jeg kjøper medisinene mine, vet jeg at pengene som betales, går til et stort legemiddelfirma som bruker sitt overskudd til utvikling av nye medisiner, hvor de da igjen bruker nye dyr i forsøk, i smertefulle og invaderende prosesser. Med bakgrunn i min ellers veganske livsstil, fører dette til at jeg føler meg mer og mer som en hykler. Jeg ønsker ikke å bidra til at firmaer skal bruke overskudd fra mine medisinkjøp til å forske på dyr.

Anonym

 

Etikeren: Ansvar kan man bli kvitt på to forskjellige måter. Enten ved å beklippe det så grundig at man fremstår som uskyldig. Eller ved å gjøre det så altomfattende at man mister oversikten over hvor ansvaret begynner og hvor det slutter. I begge tilfeller står man lammet overfor de utfordringene man kan gjøre noe med. Det virker som om vi er enige om at dyrevern og dyrevelferd er sentrale og fremdeles underkjente forpliktelser. At et kritisk blikk på legemiddelindustriens forbruk av eksperimentdyr er på sin plass, er vi nok også enige om. Men en altfor sår og følsom samvittighet kan underminere det kritiske prosjektet som både du og jeg oppfatter som rettmessig.

Lese mer?

UKE
59,-
Inkluderer også tilgang til arkiv og eAvis.
ABONNEMENT
Fra 35,-
per uke
Følg de viktige debattene og få en dypere innsikt i samfunnsaktuelle saker hver uke.
ARTIKKEL
20,-
Betal med Vipps/mCash/PayPal/Bitcoin.

Annonse

Mer fra Påfyll

Hun har noe veldig vevert over seg, Ingunn Økland. Små, spinkle hender. Lite ansikt. Tynn. Alvorlig. Ikke vil hun smile på bildet, heller.