Annonse
00:00 - 06. januar 2017

«Medisinene mot min lidelse er testet på dyr»

Etikeren svarer.

Annonse

Hei, jeg har diagnosen bipolar lidelse, og går på medisiner, både for å stabilisere svingninger og for å motvirke depresjon og angst. Jeg er også veganer, med utgangspunkt i dyrevern og dyrevelferd, og er nå kommet i en situasjon som gnager mer og mer på min samvittighet. Medisinene jeg går på, er testet på dyr, slik som alle legemidler. Hver gang jeg kjøper medisinene mine, vet jeg at pengene som betales, går til et stort legemiddelfirma som bruker sitt overskudd til utvikling av nye medisiner, hvor de da igjen bruker nye dyr i forsøk, i smertefulle og invaderende prosesser. Med bakgrunn i min ellers veganske livsstil, fører dette til at jeg føler meg mer og mer som en hykler. Jeg ønsker ikke å bidra til at firmaer skal bruke overskudd fra mine medisinkjøp til å forske på dyr.

Anonym

 

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.