Annonse
00:01 - 13. januar 2017

«Kan det ikke enkelte ganger lønne seg å holde masken?»

Etikeren svarer.

Annonse

Kjære etiker. Det er en ting ved et vennepar av meg – hun 24 år gammel, han 28 – som jeg hefter meg ved. Paret har fått en idé om å fremstå som et ekte par (ikke ektepar). De har med andre ord gått inn for å vise til omverdenen hvordan de i realiteten har det, så de krangler en del når de er sammen med andre. Å gi uttrykk for at man er misfornøyd med noe, i andres selskap, enten det er noe ved noe eller ved noen, er innenfor rimelighetens grenser. Men samboerparets krangler utløses over en så lav sko at det begynner å bli latterlig. Det er ofte bagatelliserte skavanker ved den andre som ligger til grunn for de verbale feidene. Fordi jeg opplever det som at jeg blir plassert midt i skuddlinjen de gangene dette skjer, når jeg er alene med dem, er jeg ikke komfortabel med oppførselen. Idealet om å «vise sitt sanne jeg» synes å stige i vår tid, der rosemaling av eget liv gjennom sosiale medier har blitt en daglig aktivitet for mange. Men er det ikke enkelte ganger det kan lønne seg å holde masken til utenforstående befinner seg ute av rekkevidde?

Vennlig hilsen ikke skuddsikker gutt (24)

 

ALLEREDE ABONNENT?
Inntil 40 % rabatt
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse