Annonse
00:00 - 23. desember 2016

Verdens første lysløype og bardehval som glideflate

Morgenbladet 24., 28. og 29. desember 1946.

Annonse

Verdens første opplyste langrennsløype

Løypen går fra Skimuseet opp til Frognerseteren stasjon og Øvresetertjern til toppen av Tryvannskleiva for så å følge Borchgrevinkløypa tilbake. Den er opplyst av 116 lamper.

Frykten kan utslettes med ett slag

(NTB-Reuter) Winston Churchill går sterkt inn for Europas forente stater. Den frykt som nå henger over Europa, skriver Churchill, kan utslettes ved at Europas to eller tre hundre millioner mennesker en morgen våkner og beslutter seg til å bli lykkelige og fri ved å forene seg til en stor folkefamilie fra Atlanterhavet til Stillehavet.

Negergutten fikk skinkestek og surkål

Frederick Williams fra Brooklyn som kom med Stavangerfjord som blindpassasjer er en kjekk krabat, forteller bestyrerinnen ved Oslo Vernelags Guttehjem i Arups gate.

Skiglideflater.

Amerikanerne lager ski av magnesium og plastic, sveitserne har begynt å lage ski av gasbind som holdes sammen av celluloid. Vi ligger imidlertid ikke etter her på berget. En av våre storhoppere har bardehval i stedet for hickori til glideflater. Korte, fete, svarte hår glinset mot oss.

Familienytt

Forlovelse: Stud.fil. Eva Middelthon og stud.mag.art. Egil Anders Wyller, begge Stavanger. Frk. Anna-Karin Nordheim og redaksjonssekretær Hartvig Kiran, begge Vestre Aker.

Ekteskap: Frøken Elina Engelsen og Paul Lorck Eidem, Bergen.

Riks Sør-Amerika

Telefonsambandet mellom Norge og Argentina, Chile, Paraguay, Uruguay og Peru er nå åpnet for alminnelig trafikk.

Filmavisen

Den n o r s k e revyen har en større gjenreisningsreportasje fra Finnmark. Den er skjemmet av en deklamerende speaker og alt for gjennomsiktig propaganda om den «brave arbeidsmann». F o x og M e t r o er gjengse. S o v j e t-nytt holder fremdeles sitt gode nivå. Men det er synd å si at den er aktuell.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse