00:00 - 23. desember 2016

Charlie og ­ølfabrikken

Tore Hage har smakt øl i 30 år uten å spytte i glasset.

Velutviklet gane: Ølsmaker og mikrobiolog Tore Hage kjenner forskjellen på en fatøl og en pils.

Ok, det var kanskje ingen Charlie i nærheten. Men assosiasjonen til Charlie og sjokladefabrikken kom likevel, først på grunn av den sitrende spenningen før besøket på Ringnes hovedbryggeri på Gjelleråsen.

Senere på grunn av Tore Hage, utviklingssjef i Ringnes, profesjonell ølsmaker siden 1980-tallet, mikrobiolog og en av Europas fremste eksperter på ølgjær, hobbyfotograf med insekter som spesialfelt, hobbysaksofonist (sjanger: jazz) – og muligens en fjern slektning av Willy Wonka, fabrikksjefen ved Roald Dahls berømte sjokoladefabrikk.

Og enda senere, da følelsen av å være Augustus Gloop – den godtesugne tykksaken som datt i sjokoladeelven under besøket hos Wonka – plutselig meldte seg, da vi skuet oppover den gigantiske 300 000-literstønnen full av Frydenlund bayer.  

Annonse