Annonse
00:00 - 23. desember 2016

Charlie og ­ølfabrikken

Tore Hage har smakt øl i 30 år uten å spytte i glasset.

Velutviklet gane: Ølsmaker og mikrobiolog Tore Hage kjenner forskjellen på en fatøl og en pils.
Annonse

Ok, det var kanskje ingen Charlie i nærheten. Men assosiasjonen til Charlie og sjokladefabrikken kom likevel, først på grunn av den sitrende spenningen før besøket på Ringnes hovedbryggeri på Gjelleråsen.

Senere på grunn av Tore Hage, utviklingssjef i Ringnes, profesjonell ølsmaker siden 1980-tallet, mikrobiolog og en av Europas fremste eksperter på ølgjær, hobbyfotograf med insekter som spesialfelt, hobbysaksofonist (sjanger: jazz) – og muligens en fjern slektning av Willy Wonka, fabrikksjefen ved Roald Dahls berømte sjokoladefabrikk.

Og enda senere, da følelsen av å være Augustus Gloop – den godtesugne tykksaken som datt i sjokoladeelven under besøket hos Wonka – plutselig meldte seg, da vi skuet oppover den gigantiske 300 000-literstønnen full av Frydenlund bayer.  

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Påfyll