Annonse
00:00 - 09. desember 2016

Arendal–Yokohama: En ølodyssé

Bok: Copeland – Ølbryggeren ved verdens ende. Forfatter: Hans Morten Sundnes.

Annonse

Arendalitten og skomakersønnen Johan Martinius Thoresen var den første nordmannen som slo seg ned i Japan, under navnet William Copeland, og han spiller en sentral rolle i Japans bryggerihistorie. Han ankom Yokahama i 1864, og de neste par tiårene bygget han seg sakte opp som ølbrygger i bryggeriet Spring Valley Brewery. Høres det kjent ut? Sannsynligvis ikke, for den fantastiske historien om Copeland er langt på vei ukjent her i Norge. Men nå kommer boka om sørlandets store ølsønn, Copeland Ølbryggeren ved verdens ende, på Bokbyen forlag.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse