00:00 - 11. november 2016

Elin Ørjasæter: Alt-Right – Humor og politisk mørke

Scott hadde cirka tyve skytevåpen, hvorav flere maskin­pistoler, skriver Elin Ørjasæter.

Scott fra Florida dukket opp fra intet, slo seg ned i ledig stol og så på meg med to grå øyne. Han hadde cirka tyve skytevåpen, hvorav flere maskinpistoler. Faren, som var «fundamentalist priest», bar to gønnere under kjortelen under messe. Scott kjente til Greven og var imponert over den norske Telemarkbataljonen, «selv om de er små.» Og han jobbet for Trump-kampanjen, viste bilder av ham og Trump sammen på Iphonen. Han hadde forsynt seg av vinen vår i kjøleskapet uten å spørre før han la ut om alt dette.

Hva skal du med våpnene, spurte jeg? Han trakk på skuldrene. Scott hadde et nesten brutalt vakkert symmetrisk ansikt. Jeg vet fortsatt ikke hva han egentlig heter. Han hadde minst tre identiteter på Facebook, viste det seg.

Annonse