Påfyll

Brukskunst, planløs kringkasting og ny bok fra Sandemose

13. og 14. og 20. november 1946

De krigsherjede skal ha god brukskunst.
Magister Knut Greve forteller om planer for Statens husbonadsnemd. – I samarbeid med foreningen Brukskunst skal Statens husbonadsnemd drive propaganda for god brukskunst nordpå. Mer kan jeg ikke fortelle Dem foreløpig, jeg er nemlig nettopp kommet hjem fra et besøk i London og Paris og har ikke rukket å orientere meg helt i husbonadsnemden ennå.

Kringkasting og Grukkedalsmentalitet
1. Lytter N.R.K. noen ganger på sitt eget program? Er den da oppmerksom på hvor planmessig den gjennomfører planløsheten i oppsetningen av sine programmer?
2. Er N.R.K. oppmerksom på sine slette underholdningsprogrammer?
3. Med all respekt for «Grukkedalsrapsodier», vil vi få høre mer operette fremover?

Orientererne protesterer mot Holsledningen
Stor-Oslos orienteringskrets ved sin formann, Odd Hopp, har i går sendt følgende skrivelse til Oslo formannskap: «Vi er klar over at framsteg og teknikk stiller visse krav, men i dette tilfelle finnes der andre løsninger enn å føre kraftledningen fra Holsanlegget tvers gjennom hjertet av Nordmarka.»

Saksførertitlene.
Sakførerforeningen har bestemt at advokattittelen må være fjernet fra skilter innen 1. januar 1947. Grunnen til at fristen er satt så vidt rommelig, er at det jo kunne ta en viss tid før man fikk håndverkere til å male om skilter, skifte ut vindusglass og lignende.

Bøkenes verden.
Aksel Sandemose er møtt opp med en ny roman. Den heter kort og godt «Det svundne er en drøm». Drømmen har i dette tilfellet noe med kjærlighet å gjøre.

Mer fra Påfyll