00:00 - 19. august 2016

Fôr til fjells

1400 høydemeter opp i Sierra Nevada, på vei mot fastlands-Spanias høyeste fjell, ligger landsbyen Capileira. En drøy times svingete kjøring fra både Granada og kysten, er landsbyen en yndet basecamp for fotturister i alle fasonger. Men vakre Capileira er verdt turen i seg selv, og besøket bør kombineres med et måltid på El Corral del Castaño. Restauranten på landsbyens torg serverer hovedretter til 11–12 euro, og du trenger bare én av dem, for porsjonene er rikelige. Prøv svinekjaken med plomme- og rødvinssaus eller salaten med bakte oster og syltede bær, men hold deg unna pizzaen (hvis du ikke er ekstremt glad i store mengder ost).

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse