00:00 - 19. august 2016

En syrlig tokaj

Navn: Hétszölö Tokaji Dry Furmint Selection 2012. Område: Tokaj, Ungarn. Varenummer: 3651601. Pris: 225 kroner.

Her er en tørr hvitvin fra Tokaj i Ungarn, området som er mest kjent for mørkegule dessertviner. Druen furmint er råvaren i både de søte og tørre, og ukens anbefalte er laget av Hétszölö, et eldgammelt vinslott som rår over noen av Tokajs beste vin­marker, og som siden 2009 er del av den franske millionæren Michel Reybiers vin-imperium. Flaskens etikett er laget for monarki-nostalgikere, den velger vi å overse, for innholdet går etiketten en høy gang. Litt sauvignon blanc-aktig i duft, fersken og grapefrukt i smak. Frisk og fin, men kraftig smak. Denne vinen egner seg godt til et bredt utvalg retter av fisk og hvitt kjøtt, gjerne med litt sting i smaken.

TG

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse