00:00 - 15. juli 2016

Gratulerer, Portugal!

Navn: Crasto Douro 2013. Område: Douro-dalen, Portugal. Varenummer: 527201. Pris: 155 kroner.

Portugal vant fotball-EM, kanskje ufortjent. Men seieren gjorde godt for portugisernes moral, og noen dager etterpå kan vi frankofile mildne tapet med en nydelig hvitvin fra en av Douro-dalens mest imponerende eiendommer, Crasto. Siden 2007 har Crasto laget denne hvitvinen av druene viosinho, rabigato og gouveio, noe som gir en litt uvant, men frisk og spennende smak av grapefrukt og litt safran, og noen flere eksotiske krydder i ettersmaken. Vinen er et fint resultat av det Crastos flinke vinmaker Manuel Lobo kaller en ny vår for hvitvin i Douro-dalen. Denne vinen var ikke laget for lagring, men tåler det fint, fortalte han meg i fjor. Drikk den gjerne i sommer, nyt den langsomt.

Passer til: Fiskerettene på grillen.

TG

Annonse