00:00 - 24. juni 2016

Gullgraver-øl fra Hadeland

Navn: Hadeland Haandverksbryggeri Damp California Common. Område: Gran, Norge. Pris: 59 kroner (0,5 liter).

Hver mann, sin øl, synes idealet å være blant trendsettere i ymse sosiale lag. To ølglade hadelendinger, Christian Tanum Morstad og Erik Flækken Morstad, kastet seg på trenden i 2014 da de etablerte et bryggeri i en gammel mølle langs riksvei 4 i Gran. Ølet er en god grunn til å stoppe i det arkitektonisk vandaliserte Gran sentrum, hvor det lokale brygget er til salgs i dagligvarebutikkene. Damp-ølet er laget over samme lest som California Common, en populær øltype blant gullgraverne på USAs vestkyst på 1800-tallet. Referanse-ølet er naturlig nok vanskelig å oppdrive, så det blir å smake Hadelands-varianten som den er: et ganske lett, men smaksrikt øl – en velegnet tørstedrikk i varme julidager.

Passer til: spekemat.

TG

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse