00:01 - 22. april 2016

Grønn samvittighet

Mandager uten kjøtt er lett å si ja takk til. Men litt moro må det være.

I det grønne element: Hadde ikke Maj-Britt Aagaard brukt samboeren som fotograf, ville det nok kanskje blitt litt færre bilder av henne i boken. Det hindrer ikke at spinatpaien smakte akkurat som en spinatpai skal. Foto fra boken: Matias Armand Jordal

Mandag har et ufortjent dårlig rykte. Riktignok er helgen over, men det er i hvert fall i prinsippet mulig at uken kan komme til å bli god. Derfor virker det helt logisk å starte med mandagen om man vil gjøre minst én av ukens middager vegetarisk. Så innleder man uken, om ikke med blanke ark, så i det minste med litt bedre samvittighet for sin egen og jordens helse.

I Kjøttfri mandag har Maj-Britt Aagaard satt ideen i system, med 52 oppskrifter, én per uke, sortert sånn passelig strengt etter hva som er i sesong til ulike tider på året.

Annonse