00:00 - 04. desember 2015

Tørr klasse

Navn: Patrick Baudouin Les Coteaux d’Ardenay 2010.
Område: Loire, Frankrike.
Varenummer: 158901.
Pris: 198 kroner. 

Patrick Baudouin ga opp bokhandlertilværelsen i Paris for 25 år siden og begynte med økologisk vinproduksjon i Anjou-området, omtrent midt i Loiredalen. Han er mest kjent for å lage fabelaktige dessertviner, Coteaux de Layon, men det er klasse også over de tørre vinene, som denne røde fra Ardenay-hellingen, der vinrankene vokser i vulkanjord. Dette er en nydelig, fløyelsmyk vin, rik på smak, og 2010-årgangen, som Polet selger nå, er passe drikkeklar. Vinen er usedvanlig anvendelig til flere kjøttretter – produsenten anbefaler den sågar til daube, en stuing av marinert oksekjøtt. Vi testet den til noe lettere, nemlig Bayonne-skinke, og da den ekte, saltede og tørkede skinken fra Sørvest-Frankrike, og ikke den lettsaltede, kokte svinesteken som har fått samme navn i Norge. Kombinasjonen av rød Loire og tørket Bayonne er livsnytelse av beste merke. 

TG

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 20 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse