Påfyll

Tørr klasse

Navn: Patrick Baudouin Les Coteaux d'Ardenay 2010.
Område: Loire, Frankrike.
Varenummer: 158901.
Pris: 198 kroner.

Patrick Baudouin ga opp bokhandlertilværelsen i Paris for 25 år siden og begynte med økologisk vinproduksjon i Anjou-området, omtrent midt i Loiredalen. Han er mest kjent for å lage fabelaktige dessertviner, Coteaux de Layon, men det er klasse også over de tørre vinene, som denne røde fra Ardenay-hellingen, der vinrankene vokser i vulkanjord. Dette er en nydelig, fløyelsmyk vin, rik på smak, og 2010-årgangen, som Polet selger nå, er passe drikkeklar. Vinen er usedvanlig anvendelig til flere kjøttretter – produsenten anbefaler den sågar til daube, en stuing av marinert oksekjøtt. Vi testet den til noe lettere, nemlig Bayonne-skinke, og da den ekte, saltede og tørkede skinken fra Sørvest-Frankrike, og ikke den lettsaltede, kokte svinesteken som har fått samme navn i Norge. Kombinasjonen av rød Loire og tørket Bayonne er livsnytelse av beste merke.

TG

Mer fra Påfyll