09:00 - 24. desember 2015

Ovnen gjør jobben for deg

Risengrynsgrøt nesten uten røring 

Det finnes morsommere ting å gjøre enn å røre i en grøtgryte. Derfor: ovnsbakt risengrynsgrøt – nesten uten røring. Bruk grøtris (ikke snarkokt) eller arborioris. For helt tradisjonell norsk grøt med kumelk: bruk 2 dl ris, 4 dl vann og 1 l helmelk. Ha i alt i en gryte med lokk som tåler å stå i stekeovnen. Kok raskt opp på kokeplaten under røring og sett inn i en ovn som holder cirka 150 grader. Husk å sette på lokket. La gryten stå i ovnen i cirka 35 minutter, eller like lenge som du ville kokt den på platen. Rør rundt et par ganger underveis. For en vegansk versjon, bytt ut melk og vann med ⅓ kokosmelk og ⅔ soyamelk. La koke med en eller to vaniljestenger. Server som vanlig.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse

«Alle journalister kan jo ikke ha kommet til jorden for å bli husket for sine portretter.»