Annonse
09:00 - 24. desember 2015

Ovnen gjør jobben for deg

Annonse

Risengrynsgrøt nesten uten røring 

Det finnes morsommere ting å gjøre enn å røre i en grøtgryte. Derfor: ovnsbakt risengrynsgrøt – nesten uten røring. Bruk grøtris (ikke snarkokt) eller arborioris. For helt tradisjonell norsk grøt med kumelk: bruk 2 dl ris, 4 dl vann og 1 l helmelk. Ha i alt i en gryte med lokk som tåler å stå i stekeovnen. Kok raskt opp på kokeplaten under røring og sett inn i en ovn som holder cirka 150 grader. Husk å sette på lokket. La gryten stå i ovnen i cirka 35 minutter, eller like lenge som du ville kokt den på platen. Rør rundt et par ganger underveis. For en vegansk versjon, bytt ut melk og vann med ⅓ kokosmelk og ⅔ soyamelk. La koke med en eller to vaniljestenger. Server som vanlig.

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse