Påfyll

Stenersen fraskriver seg slektskap

12., 15 og 16. juni 1945

Tyskerjentene

Hittil er mellom 300 og 400 tyskerjenter fra Oslo blitt internert i et par leirer utenfor byen, og sedelighetspolitiet har liste over i alt 1400 løsaktige kvinner. Opprydningen fortsetter.

Fangene betraktet som marsvin

Stockholm 15. juni: Av de mange norske jøder som ble sendt til konsentrasjonsleirene er som kjent bare 15 i live, etter hva man vet. Blant disse er to som er kommet fra dødsleiren Auschwitz i Polen: Oslo-studenten Samuel Steinmann og Herman Sachnowitz fra Narvik. De har opplevd å se elektrisk behandling av sinnsyke, de har sett eksperimenter med kunstig befruktning på tusener av kvinnelige fanger, de har sett syke bli stablet oppå hverandre, osv. Tyskerne betraktet fangene som marsvin, som burde tilintetgjøres så snart man hadde utnyttet deres kropper.

Utvistes av skolen

Jeg er mor til en av de ulykkelige og forvillede N.S.-gutter, som idag er utstøtt av skolen. Hans far var medlem av N.S. Jeg har aldri vært N.S., nærmest følt avsky. Jeg har sett min sønn i disse dage, i denne herlige tid hvor gleden over freden ingen grenser har. Min sønn har stått bak gardinet og sett på. Når og hvor finner man i norsk lov og rett at foreldres misgjerninger skal gå ut over barna?

En fortvilet mor

Hva med de suspenderte?

En kan bli rent kvalm av å høre hva mange av landssvikerne kan anføre til sitt forsvar i retten. Burde en ikke i all stillhet gjøre dem umyndige i det som angår statens styre ved å ta fra dem stemmerett m.m., i allfall for en tid? Det river hardt nok, tenker jeg.

L.G.

Navnet S t e n e r s e n .

Undertegnede fraskriver seg herved enhver forbindelse med eller slektskap med nasistene med navnet Stenersen.

Gudmund Stenersens slekt, Oberst Stenersen m. familie, fylkesdyrlege Stenersen m. familie, Ingeniør Hans Th. M. Stenersen med famlie, Hagearkitekt Stener Stenersen med familie.

Mer fra Påfyll