Annonse
00:00 - 01. desember 2017

Livet, liksom

Marte Spurklands Klassen er en dannelsesfortelling fra 2017-Norge som taler Dag Solstad midt imot.

Skoledokumentar: Journalist og forfatter Marte Spurkland har fulgt lærer og elever ved en videregående skole gjennom ett år.  Foto: Signe Fuglesteg Luksengard / Cappelen Damm
Annonse

Den Bragepris-nominerte dokumentarboken Klassen, som følger syv elever fra en videregående skole på Østlandet gjennom ett år, er utstyrt med så mange forbehold og filtre som mulig. Alle steder og personer i boken er anonymiserte. Alle de omtalte – i tillegg til en hel del utenforstående – har fått vide fullmakter til å trekke tilbake opplysninger som omhandler dem.

For øvrig får vi vite at forfatter Marte Spurkland kjenner fortellingens hovedrolleinnehaver personlig: læreren Anette, som etter bare noen sider står frem som bokens klare helt. Spurkland er nøye på at hun vil skrive på en måte som «viser omsorg» for kildene – selv ville de kanskje valgt det hyppig brukte honnørordet «respekt».

Hva kan bli igjen av temperatur og friksjon etter en sånn redaksjonell polering?

Lese mer?

ALLEREDE ABONNENT?
ABONNEMENT
Fra kr 39,-
per uke ved kjøp
av 12 mnd abonnement
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.