15:58 - 31. juli 2015

Morgenbladet sjekker

I lys av avsløringene om at Dagens Næringslivs journalist Daniel G. Butenschøn har begått flere tilfeller av plagiat de senere årene, vil vi i Morgenbladet gå gjennom alle sakene han skrev for oss i perioden 2003–2005. Klassekampen avslørte i 2005 at et portrett av den daværende senatoren Barack Obama, signert Daniel G. Butenschøn i Morgenbladet, var plagiat av en artikkel i det amerikanske magasinet The New Yorker.

Vi har funnet flere eksempler, og vil legge frem en fullstendig liste når vi har gått gjennom alt. Vi vil også benytte denne anledningen til å gjennomgå våre rutiner for faktasjekk og for verifisering av sitater.   

 

Anna B. Jenssen
Ansvarlig redaktør

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse

«Forrige uke ble rapporten «Særfinansiering av utsatte humaniorafag» sendt ut på høring Mandatet har vært å sikre at Norge ikke mister sentrale kulturfag; en viktig rapport i…»
«Edward Snowden skulle i dag mottatt Ossietzkyprisen. Ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk PEN har invitert ham til Norge, men han frykter en utlevering til USA. FBI og den amerikanske…»