Annonse
15:58 - 31. juli 2015

Morgenbladet sjekker

Annonse

I lys av avsløringene om at Dagens Næringslivs journalist Daniel G. Butenschøn har begått flere tilfeller av plagiat de senere årene, vil vi i Morgenbladet gå gjennom alle sakene han skrev for oss i perioden 2003–2005. Klassekampen avslørte i 2005 at et portrett av den daværende senatoren Barack Obama, signert Daniel G. Butenschøn i Morgenbladet, var plagiat av en artikkel i det amerikanske magasinet The New Yorker.

Vi har funnet flere eksempler, og vil legge frem en fullstendig liste når vi har gått gjennom alt. Vi vil også benytte denne anledningen til å gjennomgå våre rutiner for faktasjekk og for verifisering av sitater.   

 

Anna B. Jenssen
Ansvarlig redaktør

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Vi har inntil 40 prosent rabatt for nye abonnenter. Bli abonnent
Annonse

«Tenk om Arbeiderpartiet i disse dager ikke hadde debattert trakassering, men hvorvidt partiet skulle fortsette i regjering med Høyre som juniorpartner, etter å ha lovet det motsatte…»
«Vi kan få kreft av kjøtt, det bekreftet Verdens Helseorganisasjon denne uken. Samtidig skaper filmen «Cowspiracy» blest om metangass fra husdyrhold (altså promp), som bidrar 22…»