Annonse
15:58 - 31. juli 2015

Morgenbladet sjekker

Annonse

I lys av avsløringene om at Dagens Næringslivs journalist Daniel G. Butenschøn har begått flere tilfeller av plagiat de senere årene, vil vi i Morgenbladet gå gjennom alle sakene han skrev for oss i perioden 2003–2005. Klassekampen avslørte i 2005 at et portrett av den daværende senatoren Barack Obama, signert Daniel G. Butenschøn i Morgenbladet, var plagiat av en artikkel i det amerikanske magasinet The New Yorker.

Vi har funnet flere eksempler, og vil legge frem en fullstendig liste når vi har gått gjennom alt. Vi vil også benytte denne anledningen til å gjennomgå våre rutiner for faktasjekk og for verifisering av sitater.   

 

Anna B. Jenssen
Ansvarlig redaktør

 

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Bli abonnent
Annonse

Les om hvordan vi behandler dine personopplysninger

Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen og sette deg inn i hvordan vi behandler dine opplysninger. Den vil gi deg bedre oversikt over og kontroll på hva som brukes og lagres av dine persondata. Du finner all informasjon her.

Mer fra Leder