Annonse
04:00 - 01. april 2011

Morgenbladet på Ipad gratis til abonnentene

Annonse

Alt er klart: Morgenbladets abonnenter skal etter påske lese kunne hele avisen på det lysende brettet Ipad. Uten ekstra kostnad. Vi mener du må få lov til å lese avisen når og hvordan du vil. En avis må koste det samme uansett om du leser den på papir, på telefon og eller på lesebrett. Ipad-supplement burde være en selvfølge, og en god grunn til å abonnere på en ukeavis.

Det er bare én hake med dette: Vi får ikke lov til å gi deg Ipad-abonnementet på kjøpet. Det vil koste oss 3,5 millioner kroner per år, i moms. Det samme beløpet som kulturdepartementet gir i pressestøtte, tar altså Finansdepartementet tilbake! Halvparten av alle avisens abonnementsinntekter blir momsbelagt, selv om langt fra alle ville velge å bruke brett. Dette er en veldig rar momsregel.

Innholdet i vår Ipad-avis er identisk med papiravisen. Så gammeldagse er altså vi. Du blar på skjermen slik du blar i papiravisen. Du kjenner igjen seksjoner, bilder, bladbunad, annonser, notiser, intervjuer, essays, anmeldelser, kommentarer og reportasjer. Du zoomer inn på det du vil. Og det beste er at du kan snu artiklene! Du trykker på den du vil lese, og vips: Siden vender seg, og opp stiger den rene tekstflaten, i klar oppløsning og med rolig bakgrunn. Med en skrifttype du selv velger, og med den skriftstørrelsen du ønsker. Du tilpasser skjermen din egen måte å oppleve skrift på. Du får en leseropplevelse som gir deg mer lyst til å lese avisen. Ikke til å bla eller surfe eller adsprede deg. Vi skal ikke gi deg noen «merverdi». Ingen levende bilder. Intet «skreddersydd» innhold for nett eller brett. Ingen kulørte lykter. Ikke noe «brukergenerert innhold». Bare ukeavisen Morgenbladet, rett og slett. Usminket. Det redigerte innholdet. Vi tilpasser ikke avisens innhold til ny teknologi. Inntil videre bruker vi teknologien til å distribuere det samme innholdet og gjøre lesningen lettere. Lesebrettet supplerer papirmediet, og i de beste stundene gjør det leseopplevelsen rikere, mer virkelig, mer nærværende.

Vi tror Morgenbladets lesere er blant de første som anskaffer seg lesebrett, fordi de er lesende og tenkende mennesker. De dyrker lesegleden og kunnskapslysten. Morgenbladets form – det tekstbaserte innholdet – egner seg for lesebrett, slik også bøker og magasiner gjør det. Siden trykkekunsten har det ikke kommet noe lignende som supplerer og dermed forsterker den papirbaserte skriftkulturen. Dette har vi lyst til å gjøre. Den tekniske løsningen er på plass. Så hvorfor nøler vi? Jo, konsekvensen av å utfordre Finansdepartementet, kan bli at vi går konkurs.

AvdH

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse

«Tenk om Arbeiderpartiet i disse dager ikke hadde debattert trakassering, men hvorvidt partiet skulle fortsette i regjering med Høyre som juniorpartner, etter å ha lovet det motsatte…»
«Vi kan få kreft av kjøtt, det bekreftet Verdens Helseorganisasjon denne uken. Samtidig skaper filmen «Cowspiracy» blest om metangass fra husdyrhold (altså promp), som bidrar 22…»