Annonse
04:00 - 24. desember 2004

Koranens juleevangelium

Englene sa: “Maria, Gud har utvalgt deg og gjort deg ren, utvalgt deg fremfor all verdens kvinner.” Dette er av fortellingene fra det skjulte som vi åpenbarer for deg .

Annonse

Og englene sa: “Maria, Gud selv bebuder deg et ord fra Ham selv. Hans navn skal være Kristus, Jesus, Marias sønn, og høyt æret skal han bli, i denne verden og den hinsidige, av dem som får komme Gud nær. Han skal tale til menneskene i vuggen og i moden alder, og han skal være en rettferdig. Da sa hun: “Hvordan skal vel jeg få en sønn, da ingen mann har rørt meg? Jeg er ikke løsaktig!” Engelen svarte: “Slik blir det! Herren sier: ‘Dette er lett for meg. For Vi vil gjøre ham til et tegn for menneskene og en nåde fra Oss. Dette er en avgjort sak.’”

Så ble hun svanger med barnet, og trakk seg tilbake til et avsides sted. Fødselsveene kom over henne ved et palmetre, og hun sa: “Å, hadde jeg bare vært død før dette, og gjemt og glemt! Da ropte det til henne fra under henne: “Vær ikke lei deg! Herren har latt en bekk strømme ved dine føtter! Rist på palmestammen, så faller det friske og modne dadler over deg! Spis og drikk, og tørk tårene. Så kom hun hjem til sitt folk med barnet i sine armer, og de sa: “Maria, du har gjort noe uhørt! Du Arons søster, din far var ingen dårlig mann, og din mor ingen løsaktig!” Maria gjorde tegn henimot barnet, og de sa: “Hvordan vil du vi skal snakke til den som er et barn i vuggen?”

Da sa barnet: “Jeg er Guds tjener. Han har gitt meg skriften og gjort meg til profet! Han har velsignet meg hvor jeg enn ferdes, og Han har pålagt meg bønn og godgjørenhet så lenge jeg lever, og godhet mot min mor! Han har ikke gjort meg arrogant eller ussel. Måtte fred være over meg den dag jeg ble født, den dag jeg dør og den dag jeg gjenreises levende!”

Dette er Jesus, Marias sønn, med sanne ord, som de er i tvil om

[Utdrag fra Koranens sure 3, vers 40 46 og fra sure 19, vers 20 34]

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Akkurat nå er det opptil 50 prosent rabatt. Bli abonnent
Annonse

«Tenk om Arbeiderpartiet i disse dager ikke hadde debattert trakassering, men hvorvidt partiet skulle fortsette i regjering med Høyre som juniorpartner, etter å ha lovet det motsatte…»
«Vi kan få kreft av kjøtt, det bekreftet Verdens Helseorganisasjon denne uken. Samtidig skaper filmen «Cowspiracy» blest om metangass fra husdyrhold (altså promp), som bidrar 22…»