Annonse
00:00 - 01. desember 2017

Kulturministerens fremtidsforskere

Her er trendforskerne som kan legge grunnlaget for fremtidens norske kulturpolitikk.

Tilretteleggere: Camilla Tepfers og Nikolai Stefanovic i Infuture skal «fasilitere en prosess» for å «få frem alternative perspektiver og nye ideer til en fremtidsrettet kulturpolitikk». Katinka Hustad
Annonse

«Snåsamenn i designerbriller», ble de kalt av Aftenbladets selvsikre kommentator Sven Egil Omdal. «Svadaselskap», kvitterte en NTNU-professor på Twitter. Men det som slår oss når vi besøker konsulentselskapet Infuture, som kulturminister Linda Hofstad Helleland nå skal gi 750 000 kroner for «fremtidsanalyser» til bruk i den kommende kulturmeldingen, er at dette er seriøst selskap.

I et lite, åpent kontorlokale sitter et titall velpleide seniorrådgivere presset sammen mellom nakne vegger og vinduer med utsikt over julemarkedet i Spikersuppa i Oslo sentrum. Vi tas imot av Camilla Tepfers og Nikolai Stefanovic, sivilingeniøren og siviløkonomen som sammen har grunnlagt selskapet, begge med bakgrunn fra DNB.

Om harselaset sier Tepfers at «det er helt legitimt at de engasjerer seg i dette». 

ALLEREDE ABONNENT?
Fra 189 kr på første termin
Hold deg oppdatert på politikk, kultur og forskning. Du får alt stoffet som er i papiravisen, egne saker kun på nett, eAvis og hele arkivet med over 50 000 artikler.
Annonse