00:00 - 12. februar 2021

– Ingen vet nøyaktig hvor grensen går for hva kinesiske sensorer vil tillate

Kinas filmmarked har aldri vært større. Hollywood strekker seg stadig lenger for å spille på lag med sensurmyndighetene og få filmene sine vist for et stort kinesisk publikum.

Både harmløs underholdning og politisk virkemiddel: Disneys Mulan (2020) fikk en svært kontroversiell mottagelse, blant annet fordi Liu Yifei, den kinesisk-amerikanske skuespilleren som spiller Mulan, uttrykte støtte til politiet for deres håndtering av demonstrasjonene i Hongkong. Dette utløste en internasjonal kampanje om å boikotte filmen og vise solidaritet med demonstrantene. En motkampanje, #StøttMulan, ble lansert av den statlige kinesiske avisen Global Times. Ytringsfrihetsorganisasjonen Pen Amerika peker i en rapport på at Disney stilte seg forsiktig på sidelinjen. Foto: Disney
Annonse