00:00 - 28. august 2020

Raja, Riise og neste års Birken

John Arne Riise sendte sms til Abid Raja. Og ga faen.

Klar for Birken: Abid Raja, kulturminister. Foto: Mimsy Møller / Samfoto / NTB Scanpix

TV 2 meldte denne uken at landslagsspiller i fotball Omar Elabdellaoui «på eget initiativ» kontaktet kulturminister Abid Raja for å be om karantenefritak for tilreisende landslagsspillere som kommer for å spille landskamp. Dagen etter meldte TV 2 at Raja gikk med på kravet: Fotballproffene slipper karantene. Men også en annen fotballprofil har kontaktet Raja denne sommeren, fremkommer det i postjournalen til Kulturdepartementet. Der ligger det en lang sms fra mannen med flest landskamper for Norge: John Arne Riise. Den tidligere Liverpool-spilleren trener nå Tønsberg-klubben Flint. I sms-en fra juni skrev Riise om frustrasjonen for at tredjedivisjonsklubber som Flint ikke kunne trene normalt, samtidig som toppklubbene var i gang igjen. Han bekymret seg for katastrofale følger for breddefotballen, og håpet Raja ville lytte: «Bruk meg om det trengs. Så skal jeg være snill med deg under birken neste år», skrev Riise, etterfulgt av en skjelende emoji med skjevt smil og tungen ut av munnen. «Min meget gode mann; du har svært gode tanker!», svarte Raja, som likevel ikke fulgte opp Riise slik han fulgte opp landslagsspillerne. Noen uker senere sendte Riise følgende e-post til kollegaer i tredje divisjon, ifølge TV 2: «Jeg mener vi alle bør stå opp og gi faen».

Du har nå lest en gratis smakebit fra Morgenbladet. Vil du ha mer godt lesestoff? Les Morgenbladet digitalt i 10 uker for 10 kr. Bli abonnent
Annonse