00:05 - 31. juli 2020

Skilte menn i store biler

Helvete er en bilkø i Los Angeles og Russell Crowe den demoniske legemliggjøringen av mannlig bitterhet i skrekkfilmen Unhinged.

Går berserk: I Unhinged slipper Russell Crowe monsteret løs fra første sekund. Foto: Skip Bolen / Nordisk Film Distribusjon

Sist Russell Crowe var å se i en storfilm, var da han spilte doktor Henry Jekyll i Tom Cruise-versjonen av The Mummy i 2017. Jekyll var tiltenkt en prominent rolle i Universal Studios’ planlagte Dark Universe-filmer, men siden The Mummy floppet og Dark Universe-prosjektet ble skrinlagt, fikk publikum bare et kort glimt av hans monstrøse alter ego Edward Hyde.

I den betydelig billigere og langt mer underholdende Unhinged slipper Crowe derimot monsteret løs fra første sekund. Den newzealandske skuespilleren er knapt til å kjenne igjen der han grynter, myrder og maltrakterer seg gjennom et USA i oppløsning, som den fysiske manifestasjonen av det samlede hatet og hevnbegjæret til alle verdens bortvalgte, avviste og ignorerte menn.

Ser rødt. Unhinged åpner med en prolog, der vi ser Russells rollefigur Tom bryte seg inn hos sin ekskone, myrde henne og hennes nye mann, og tenne på huset. Deretter klippes det til den fraskilte Rachel (Caren Pistorius), som sover på sofaen til sin yngre bror, og nettopp har forsovet seg til dagens første sjåføroppdrag. På vei for å levere sønnen Kyle på skolen blir Rachel stående bak Toms pickup ved et trafikklys. Lyset blir grønt, men Tom reagerer ikke. Rachel tuter utålmodig på ham før hun vrenger forbi.

Annonse