00:00 - 17. juli 2020

«Jeg trenger hjelp»

Folkemuseet har opprettet ny minneportal for digital frakobling. – Folk kjenner på konflikten, sier Brita Ytre-Arne, som forsker på «digital detox». 

Avhengig: En anonym 42-åring rapporterer til Folkemuseets nye minneportal for digital frakobling om opp til 11 timers smarttelefonbruk daglig. Portalen er del av et forskningsprosjekt. Foto: Knut Egil Wang

«Jeg er 42 år og bruker opp til 11 timer på smarttelefonen hver dag, vanligvis 7 timer. Alt jeg gjør er fullstendig unyttig. Jeg er helt avhengig. Jeg trenger hjelp.»

Det skriver en anonym bruker på Folkemuseets nye minneportal for digital frakobling.

Portalen, som for besøkende kan minne litt om et edruelig Kvinneguiden-forum, er del av forskningsprosjektet «Invaderende medier, ambivalente brukere, og digital detox», som er et samarbeid mellom Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og Høyskolen Kristiania. 

Annonse