17:17 - 28. juli 2020

Den siste gjenlevende Elvis

Historien om da Kjell Elvis satte ny verdensrekord i å synge Elvis – 17 år etter forrige gang. 

Elvis lever. I hvert fall på The Scotsman i Oslo, hvor Kjell Elvis har slått verdensrekord i å synge Elvis, ved å holde det gående i 50 timer. Når dette bildet er tatt ligger fortsatt 48 lange, slitsomme og hese timer foran ham.

Onsdag dukker en pressemail opp i innboksen: «Kjell Elvis går for gull – igjen!» Den norske Elvis-imitatoren Kjell Elvis skal sette verdensrekord. I femti timer skal han synge sangene til den amerikanske rock’n’roll-legenden på puben Scotsman i Oslo. «Galskap», forteller manageren meg oppspilt på telefon. Han inviterer til pressekonferanse klokka to.

Mens vi venter. På Scotsman sitter de fleste på uteterrassen og drikker pils. Inne er stemningen roligere. Skjermene på veggene lyser opp lokalet med bilder fra en tenniskamp. Innerst står en scene. Ved siden av scenen sitter Elvis. Kjell Elvis. Det finnes flere tusen av dem: Presley med skjegg, en fire år gammel Elvis, Fat Elvis, Lady Elvis, Black Elvis, italiensk, gresk og meksikansk El Vez, samt Elvis-duoer. Imitatorene har eksistert siden Elvis gjorde det. Kjell Henning «Kjell Elvis» Bjørnestad er vår. 

Han er elegant kledd. Svart fra topp til tå. Skjorta er spiss og kneppet opp. På brystet henger et stort gullkjede i form av et løvehode.

Annonse