00:00 - 19. juni 2020

– Ytringsfriheten må stå sterkt

Oslos nye byråd er negativ til utestengelse av Stopp islamiseringen av Norge (Sian) fra Deichman Bjørvika.

Dekket bord: Siden han tiltrådte som byråd for kultur, idrett og frivillighet forrige torsdag, har Omar Samy Gamal forflyttet seg fra den ene feståpningen til den neste. Her under avdukingen av «Skapning fra Iddefjord» i Bjørvika på mandag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Utfasingen av de strenge koronarestriksjonene sammenfaller med at flere av Oslos kulturbygg står klare til åpning, og siden han tiltrådte som byråd for kultur, idrett og frivillighet forrige torsdag, har Omar Samy Gamal forflyttet seg fra den ene feståpningen til den neste: åpning av Frognerbadet og avduking av skulptur i Bjørvika på mandag. Ny utstilling på Munchmuseet tirsdag. Og torsdag denne uken plugger den 28 år gamle SV-politikeren inn støpselet i Lars Rambergs nye lysskulptur i anledning åpningen av Deichman Bjørvika.

– Vi har de siste årene bygget de rommene som ting skal skje i. Nå handler det om at vi skal få folk inn i de rommene. Vår oppgave er å sørge for at alle i byen vår bruker kulturtilbudene. Veien fra Holmlia til Deichman er lengre enn fra Frogner til Deichman. Det skal vi sørge for at den ikke er. Vi skal minske forskjellene i kulturlivet, i frivilligheten og i idretten, sier Gamal. 

Gamal sier at det å jobbe for inkludering, og mot rasisme, er noe av det viktigste han vil drive med som byråd. Noen av arrangementene som krever hans oppmerksomhet denne uken, illustrerer hvordan han vil gå frem. For eksempel mener han planene om å la Nationaltheatret flytte inn på det gamle Munchmuseet er strålende idé, og vil i likhet med sin forgjenger, Rina Mariann Hansen, kjempe for at Kulturdepartementet tar regningen for den nødvendige oppussingen av museet.

Annonse