00:05 - 26. juni 2020

Velkommen til Sand-Land

Er det et tivoli? Er det en labyrint? Er det en historietime? To av Morgenbladets anmeldere dro til Frognerseteren for å se hva Vebjørn Sand har funnet på denne gangen.

Portrettrekken: Vebjørn Sand begynte å portrettere tidsvitner på nittitallet. Av dem som fortsatt lever, er mange nå rundt hundre år gamle. Foto: Aleksi Mannila

Et håndmalt skilt, nesten nede på bakken, er det første vi ser av brødrene Sands nye megaprosjekt. «Roseslottet», står det, og en pil opp til venstre. Videre oppover kommer to skilt til, malt med ulike farger på umake plankebiter. Da vi har satt fra oss bilen, ser vi noen gullfargede seil som rager opp over granene.

– Det minner veldig om å se inn på tivoli, sier Espen. 

Det er en tåkete mandag formiddag, og to kritikere med åpne sinn har satt seg i Aleksis Mazda for å se hva Vebjørn Sand har funnet på denne gangen. I 1997 bygget han et isslott på den samme tomten, og ved årtusenskiftet sto den store trestjernen hans her og lyste, før den fikk fast plass oppe ved Gardermoen. 

Annonse