00:00 - 12. juni 2020

Postdramatisk stress

Spike Lee, Lilli Bendriss og Hannah Gadsby gjør fiksjonen gjennomsiktig og formatene ustabile.

Spike Lee-film på Netflix: Isiah Whitlock jr, Norm Lewis,  Clarke Peters, Delroy Lindo og Jonathan Majors i Da 5 Bloods. Foto: David Lee / Netflix © 2020

DA 5 BLOODS

Premiere Netflix 12. juni

I sin 23. spillefilm – hans første for Netflix – kanaliserer Spike Lee sin indre Jean-Luc Godard. Da 5 Bloods er en film om fire svarte amerikanere som reiser til Vietnam for å hente hjem en kasse med gullbarrer som de begravde da de tjenestegjorde som soldater under krigen for 50 år siden. Samtidig er denne geriatriske gutteturen – som raskt utvikler seg til en blodig rett-på-video-thriller – en såpass tynn og gjennomsiktig fiksjon at det virker usannsynlig at Lee forventer at publikum skal leve seg inn i handlingen. Snarere fremstår Da 5 Bloods som en film som er konstruert for å gå opp i limingen og leve videre som klipp og memer på internett.

Annonse