00:00 - 12. juni 2020

Ikke døm biblioteket etter omslaget

Det nye Deichmanske Hovebibliotek er en storslagen gave til Oslo-borgerne – men ikke til Oslo by.

Indre verdier: Ubehaget Morgenbladets anmelder føler i møte med en så overdrevent stringent ytre, er like intuitiv som den gleden han opplever i møtet med bygningens rike indre.

Etter å ha ruslet gjennom lokalene til nye Deichmanske hovedbibliotek, er konklusjonen enkel: Dette ble forbløffende bra!

Et nytt hovedbibliotek skal være en gave til befolkningen. Og det er akkurat det Oslo-borgerne har fått av arkitektene i Lund Hagem og Atelier Oslo sammen med Scenario interiørarkitekter: Et innendørs offentlig rom like storslagent som det er vennlig, med en uanstrengt balanse mellom det eksklusive og det uformelle.

En tur rundt kvartalet på utsiden gir meg riktig nok en mer ambivalent følelse. Men la oss ta det hyggeligste og viktigste først, nemlig hvordan dette huset ligger an til å fungere som folkebibliotek.

Annonse