00:05 - 26. juni 2020

— Dette gir meg virkelig håp. Det kan bli forandring

Produsent og manusforfatter Elisa Fernanda Pirir vant prisen for beste kortfilm i Grimstad.

Dempet rop: Kortfilmen Liremu Barana vant Gullstolen under kortfilmfestivalen i Grimstad i midten av juni. I juryens begrunnelse for tildelingen heter det at filmen har en stillferdig poesi, bekymring for dagsaktuell problematikk, og at den er « […] et subtilt og presserende rop for frigjørelse». Foto: Mer film

«Vi var bare glade for at vi hadde laget filmen. Det var egentlig nok. Alt annet blir en bonus», sier filmprodusent og manusforfatter Elisa Fernanda Pirir. Hun har skrevet manus til filmen Liremu Barana (oversatt: Havets sjel) som nylig vant Gullstolen under kortfilmfestivalen i Grimstad.

Festivalen er Oscar-kvalifiserende, noe som vil si at filmen vil bli vurdert av medlemmer av akademiet som nominerer til den høythengende prisen. 

– Dette gir meg virkelig håp. Det kan bli forandring, sier Pirir, som innvandret til Tromsø fra Guatemala City da hun var 16 år. Hun sier hun er stolt av at det var en film med ikke-norsk regissør som vant prisen for beste film i Grimstad.

Annonse