00:00 - 08. mai 2020

Parallelle liv

Lykken er en lyttefest på Twitter uten dørvakt eller vipps-nummer, der fankulturen virkelig kvitrer.

Digitalt fellesskap: Tim Burgess arrangerer lyttefester der alle som vil, lytter på utvalgte album samtidig, mens de snakker om det på Twitter. Pressefoto: Cat Stevens

Fredag kveld. Lysene dimmes. Det som ellers ville vært et etterlengtet pusterom på tampen av uken, er nå mer som en hvilken som helst blek hverdagskveld. Dagene og ukene glir over i hverandre, man har sluttet å telle. Faste holdepunkter som ferier og fridager fisler ut med en grå strøm av tidens elvevann. Samtidig er dette en tid for å lytte. Og hei! Jeg har en fest å delta på.

Da emneknaggen #TimsTwitterListeningParty gikk til førsteplass på britisk Twitter denne måneden, var det et tydelig eksempel på vårt akutte behov for fellesskap og musikkopplevelser. Med et konsept like lavterskel og enkelt som det er jovialt, har Tim Burgess’ lyttefester i eteren samlet fans fra både Northampton og Antarktis. Konseptet er: Alle som vil, lytter på utvalgte album samtidig, mens de snakker om det på Twitter. Også artistene bak de utvalgte albumene fyller på med sine egne historier og trivia.

Burgess er selv artist med lang karriere i bakspeilet, som raggete vokalist i bøttehatt-bandet The Charlatans og som habil forfatter og soloartist. Med dette initiativet har hans kjærlighet til musikken brått blitt en globalskatt. Til The Guardian fortalte han nylig hvordan koronasituasjonen opplevdes som utmattende, og at han, etter å ha påbegynt en sang med navn «Wash Your Hands», forsto at gitaren burde hviles. Gamle kumpaner i Blur, Ride, Franz Ferdinand og Oasis stilte opp på kort varsel, og en stor, vennlig, virtuell kjempe var født.

Annonse