00:10 - 22. mai 2020

Notisanmeldelse: Terningkast 1

Tidenes forspilte sjanse: avlysningen av årets Eurovision-finale. Her er artistene 2020. Pressefoto: NRK

Å stenge arrangementer har vært nødvendig, men én avgjørelse fremstår som tidenes forspilte sjanse: avlysningen av årets Eurovision-finale. Man tenkte på problemene med å reise, men ikke på at man i Europas største tv-show satt på tidenes oppskrift for et digitalt arrangement. Eurovision er en melodikonkurranse, ikke en konkurranse om beste opptreden. Alle bidrag har forhåndsinnspilte videoer, som danner grunnlaget for jurystemmene. Mens folket uansett stemmer fra sofakroken. I praksis hadde det bare vært å kjøre Eurovision, med programledere i studio, videoer i stedet for livesang og avstemning som vanlig – bare uten publikum, som uansett utgjør en brøkdel av de 200 millioner seerne. I stedet fikk vi lørdag erstatningen «Europe shine a light», der artistene bidro med tårevåte «stå-sammen»-hilsener, kryssklippet med melankolske filmer av folketomme plasser i Europa. Sikkert en god idé da de ble spilt inn. Men ikke denne helgen, da man kunne sitte ute på mange av de samme plassene med en øl og se på tv-bilder av to uker gammel isolasjon. Eneste lyspunkt: Den opplagte vinneren, Victoria med «Tears Getting Sober», skal representere Bulgaria også neste år.

Eurovisjonsredaksjonen

Annonse