00:05 - 15. mai 2020

Fantasiens singularitet

En politisk fallitterklæring solgt som amerikansk presisjonssentimentalitet.

En overfladisk affære: Filmen «Becoming» dokumenterer lanseringsturneen for Michelle Obamas bestselgende biografi ved samme navn, men minner mer om en valgkampvideo for noen som ikke stiller til valg. Stillbilde fra filmen. Foto: Netflix

BECOMING

Premiere Netflix 6. mai

I 2018 undertegnet Barack og Michelle Obama en avtale med Netflix om å produsere et antall filmer og serier gjennom sitt produksjonsselskap Higher Ground. Den første av disse var den kritikerroste dokumentaren American Factory, som brukte den kinesiske overtagelsen av en tidligere General Motors-fabrikk i Ohio som et bilde på forholdet mellom USA og Kina i det enogtyvende århundret. Andre film ut er Becoming, som dokumenterer lanseringsturneen for Michelle Obamas bestselgende selvbiografi ved samme navn, og som er en betraktelig mer polert og overfladisk affære.

Annonse