17:12 - 14. mai 2020

– Dette har kanskje ikke skapt stor, stor begeistring

De nye bokstavene på fasaden til Bislett stadion i Oslo vekker sterke reaksjoner.

Små og sorte: Slik ser de nye bokstavene på Bislett stadion ut. «Helt dust», kommenterer Oslos kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen.

«Helt dust», skriver byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo Rina Mariann Hansen (Ap) på Facebook. «Hvilken idiot i kommunen mente dette var en god idé,» spør designer Erland Gyllensten Banggren på Twitter. «Jeg kan ikke tro det», skriver Morgenbladets estetiker Ragnhild Brochmann

Dette er blant reaksjonene på de nye bokstavene på fasaden til Bislett stadion, altså bokstavene som former ordene «Bislett stadion». Bokstavene ble onsdag byttet ut i tråd med Oslo kommunes nye visuelle profil, og har gått fra noen store, gule bokstaver med trygg avstand mellom hver bokstav, til noen mindre, svarte bokstaver som står i samlet flokk. 

– Det er lett å skjønne at folk reagerer, sier avdelingsleder i byantikvaren Vidar Trædal.  

Annonse