10:53 - 03. mai 2020

Nye Valkyrien: Lite Wagner, mye kos

Majorstuen er godt utgangspunkt for den som vil bygge videre på et trivelig strøk, med bena kledelig plantet i historien. Og trivelig skal det bli, om enn på en litt annen måte enn jeg hadde forestilt meg.

Bak fasaden som har beholdt sine opprinnelige buktende vindusfag med nisjer fra gårdenes opprinnelse, finner vi nå et elegant handlesenter

Hva tenker du, om jeg sier Valkyrien? Allstars og hardingfele? Middels krim og Sven Nordin? Elling, Per Christian Ellefsen og kumle med dott? Eller tenker du kanskje: Hm… er ikke det den kebabsjappa oppe ved den lille parken med alkiser på Majorstua i Oslo?

Valkyrien er alle disse tingene. Et litt diffust sted med et navn som bærer bud om noe flott som siden ble brunt og så glemt. Et T-banestopp som ble flyttet og murt igjen. En bydelsrestaurant som gikk fra det Wagnerske Valkyrien til det bedagelige Valka. En liten park og en liten plass med en paviljong der det aldri spilles musikk, med måker, noen fylliker og en uavklart idé om at det ikke behøvde å være sånn.

Men så skjer det noe. For den som har gått forbi kvartalet de siste dagene, har det sprutet fargeglade ballonger ut av vinduene på bygårdene som vender mot den punkterte parklungen. Ballonger som oser av smittende humør. Av at alt skal bli som før. Og om vi beveger oss enda nærmere: gøyale vindusutstillinger med figurer som hentet ut av en sprelsk barnebok med hendene full av elegante varer: Parfymeflasker, håndvesker, smykker, fjellsko. Ikke prangende, akkurat, mer som et vennlig: Pssst… Kom inn!

Annonse