00:05 - 17. april 2020

Norsk strømmeplattform vil ta kontrollen fra Facebook

Fra intime stuekonserter til påkostet strømmefestival: – Vi synes det er absurd at Kultur-Norge har gått i samme fella som avisene gjorde ved å åpne opp for gratisarrangementer, sier initiativtager Haakon Mathisen.

Hotell Bristol under en pandemi: Regissør Erik Treimann (t.v.) og artist Bendik HK (i sofaen) lagde nachspiel på hotellrommet under strømmefestivalen «Et helt annet sted» sin siste konsert. Skuespiller Helene Bergsholm (foran t.v.) og kostymedesigner Alva Brosten (t.h.) lagde antrekk av dyner og hotellrekvisita. En nybadet Kai Gundelach (bak t.h.) leser George Orwells 1984. Pressefoto: Michael «Mike» Ray Vera Cruz Angeles

Skjærtorsdag: På et støvete arkivkontor nede i kjelleren til gamle Deichmanske bibliotek i Oslo, sitter Abid Raja. Han ser alvorlig inn i kamera, holder en slags tale til nasjonen: «Vi vet ikke hvordan fremtiden vil se ut, men vi vet at vi kommer til å se tilbake på denne tiden. Da kommer vi også til å se hvordan kunsten og kulturen samlet oss da vi trengte det som mest», sa kulturministeren, og fortsatte:

«Mitt håp er at arkivet jeg omgir meg med vil være fylt med fantastiske kunst og kulturopplevelser fra en helt spesiell tid.»

Så kom artisten Isah inn i kamerabildet, trillende på en handlevogn full av arkivpermer. Han begynte å synge sin karakteristiske rogalands-r&b, og med det var strømmefestivalen «Et helt annet sted» i gang.

Annonse