08:57 - 25. mars 2020

Måtte norsk arkitektur få sin gylne korona-generasjon, skriver Gaute Brochmann

Måtte norsk arkitektur få sin gylne korona-generasjon, skriver Gaute Brochmann.

Juvet Landskapshotell i Valldal, tegnet av Jensen & Skodvin. Foto: Andrea Kitay / Getty Images

Det er ikke så mange som kan ramse opp kremen av norske samtidsarkitekter på stående fot. Men hvis du har lyst til å imponere litt, kan jeg gi deg syv stykker du trygt kan pugge navnene på:

Kjetil Trædal Thorsen (Snøhetta). Jan Olav Jensen og Børre Skodvin (Jensen & Skodvin). Einar Hagem (Lund Hagem arkitekter). Carl-Viggo Hølmebakk, Knut Hjeltnes og Einar Jarmund (praksiser i egne navn).

Dette er ulike arkitekter med ulike egenskaper. Men hvis Norge hadde hatt et arkitekturlandslag med elleve spillere, hadde nok disse syv startet hver gang. Ikke fordi de har de største kontorene, men i kraft av å være de aller mest anerkjente arkitektene med høyest faglig integritet.

Annonse