00:00 - 20. mars 2020

Kan karantene og hjemmeliv føre til varige endringer i måten vi bygger og bor på, spør Gaute Brochmann.

Kan karantene og hjemmeliv føre til varige endringer i måten vi bygger og bor på, spør Gaute Brochmann.

Smått og tett: Beboerne i Fossheim borettslag i Oslo var sosiale fra balkongene på grunn av koronasmitten denne uken. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Først noen statistiske sannheter: Hvis du har kjøpt en nybygd leilighet de siste ti årene, er det svært stor sannsynlighet for at den er vesentlig mindre, vesentlig dårlige og vesentlig dyrere enn det husværet foreldrene dine kjøpte seg tretti år tidligere.

Det er dessuten helt plausibelt å anta at denne leiligheten din i tillegg er mindre personlig og generelt sett kjipere å bo i.

Det er imidlertid ikke sikkert at du har tenkt over noe av dette før du sist uke befant deg isolert i din egen, påfallende trange stue/kjøkken-løsning. For samtidig som dette krypinnet – fortsatt statistisk sett – har redusert kvalitet, har du fått kompensasjon ved en radikal kvalitetsøkning på områdene utenfor vinduene dine, altså byen som sådan.

Annonse