13:44 - 26. mars 2020

«Jeg savner til og med kolleger jeg ikke liker.»

Nå tar vi ikke bare møter, men også digitale kaffepauser og fredagspils på nett. – Vi tror det kan gjøre noe med de holdningene man har til nettkommunikasjon på sikt, sier forsker.

Skjermer seg: «Noen sier det er vanskelig å huske når ting skjedde fordi dagene er så like. Mange sier de går i surr, de blir i tvil om de husket å si det ene eller det andre», sier forsker Brita Ytre-Eide. Hun samler i disse dager inn data om nordmenns endrede digitale vaner i forbindelse med de strenge tiltakene for å hindre koronaviruset i å spre seg. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix 

Tirsdag denne uken delte førsteamanuensis i medievitenskap Brita Ytre-Arne ved Universitetet i Bergen et innlegg der hun oppfordret folk til å svare på spørsmål om hvordan koronasituasjonen påvirker kommunikasjon og mediebruk.

«Alle kan delta, vi er interesserte i dine erfaringer uansett hvordan du er berørt av det som skjer», skrev forskeren, og lenket til et spørreskjema.

Spørreundersøkelsen inngår i prosjektet «Invaderende medier, ambivalente brukere og digital detox», som er finansiert av Norges forskningsråd.

Annonse