14:18 - 10. mars 2020

– Jeg oppfatter det som at dere ikke tar det her seriøst nok

Norsk film sliter med mangfoldet. Denne uken la Norsk filminstitutt frem en ny undersøkelse på tematikken – og ble møtt av frustrerte filmskapere.

– De som vokser opp på Oslo Øst, de gidder ikke gå på kino, for norsk film føles ikke relevant for dem, sa filmskaper Ulrik Imtiaz Rolfsen under frokostseminaret Norsk filminstitutt hadde invitert til i anledning rapporten om mangfold i norsk film. Bildet er fra filmversjonen av «Alle utlendinger har lukka gardiner». Foto: Karen Øye / SF Studios / Miso Film

– Jeg ser litt dårlig på det ene øyet i dag.

Denne informasjonsbiten levert mandag morgen fra Kjersti Mo, direktør i Norsk filminstitutt (NFI), kan enten tolkes som en morsomhet, eller som et litt for treffende frempek til kritikken om at NFI er for enøyde og sneversynte som institusjon.

Denne morgenen hadde NFI nemlig invitert filmskapere og andre interesserte til seminar i anledning fremleggelsen av rapporten «Øyet som ser – mangfold og representasjon i norsk film».

Annonse